Tā var kalpot ilgāk: piecas galvenās kļūdas, mazgājot gultas veļu

Gultas veļa var saglabāties mīksta un ērta daudzus gadus.

Laba gultas veļa tās īpašniekiem sagādā daudz prieka. Tā ir patīkama pieskārienam un patīkama acīm, taču tā ir arī dārga. Tāpēc ir ļoti svarīgi iemācīties to pareizi kopt.

Gultas veļa var saglabāties mīksta un ērta daudzus gadus. Taču, ja to pareizi neizmazgāsiet, tās kalpošanas laiks var ievērojami saīsināties. Veļas mazgāšanas eksperts Dejans Dimitrovs ir dalījies ar padomiem, kā kopt palagus, segas pārvalkus un spilvendrānas, lai tās ilgāk saglabātu labu izskatu.

Lūk, piecas galvenās kļūdas, no kurām jāizvairās

Negaidiet, kad būs redzami netīrumi

Pirmā kļūda ir tā, ka daudzi cilvēki mazgā gultasveļu tikai tad, kad tā ir redzami netīra, lai gan patiesībā tā būtu jāmazgā regulāri, pat ja tā šķiet tīra.

Ja jūs gaidāt, līdz palagi ir redzami netīri, laika gaitā var uzkrāties mikrobi, sviedri un netīrumi, kas ne tikai ietekmē jūsu palagu stāvokli, bet arī kaitē jūsu veselībai.

Mazgājiet palagus ik pēc divām nedēļām, lai saglabātu tos nevainojamā stāvoklī. Ja guļat kopā ar dzīvniekiem, centieties veļu mazgāt vismaz reizi nedēļā.

Nežāvējiet veļu žāvētājā

Vēl viena kļūda, ko pieļauj daudzi cilvēki, ir gultas veļas pāržāvēšana. Papildu minūtes žāvētājā var neatgriezeniski sabojāt audumu.

Lasi vēl: 5 ziedi, kurus vērts stādīt rudenī: nepalaidiet garām šo iespēju

Vislabāk ir žāvēt palagus dabiskā veidā uz virves vai pakaramā, vēlams ārā – lai palagi iegūtu svaigāku smaržu un ilgāku mūžu.

Ar pārējiem svarīgajiem noteikumiem iepazīsties nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment